back
nieuws
spatie

Schiedamseweg 59, 3134 BB  VLAARDINGEN    tel +31(0)10 46 000 33 | fax +31(0)10 46 009 98
INCASSO 

Voorbereiding en afspraken

Voor het midden- en kleinbedrijf kunnen wij ook het incasso van de debiteuren verzorgen. Met u kunnen we overleggen over de kosten daarvan en daarover afspraken maken. Daarbij spreken we af hoe u de facturen stuurt en we maken samen de tekst voor de eerste aanmaningen, die u nog zelf stuurt. Verder bespreken we op welk moment u de vordering bij ons inlevert om verder te incasseren. 

In het algemeen is niet aan te bevelen eerst in zee te gaan met een incassobureau; wellicht bent u dan op voorhand al kosten kwijt voordat u bij ons komt. 

Preventie. 

Hebt u dikwijls een te hoog debiteurensaldo? Of protesteren teveel klanten tegen de rekening? 

Ook daarbij kan uw advocaat u helpen: Wij denken met u mee over de precieze formulering van betalingsafspraken, contracten en alles rond “wat kost het en wat bied ik daarvoor”. Waar beide partijen het vooraf eens zijn over alle details om het eigenlijke werk heen, is de kans dat er dan een conflict ontstaat rond de rekening een stuk kleiner. Als advocaten zijn wij getraind in het probleemoplossend en liefst ook probleemvoorkomend denken. Wij lopen – voordat een incasso een probleem wordt – graag een eindje met u mee, om te helpen bij het herkennen van mogelijke hindernissen en het wegnemen daarvan. 

Anderen willen bij u geld incasseren en bent u het daarmee oneens?? 

U kunt omgekeerd een rekening niet willen betalen omdat u ontevreden bent over het geleverde. Dan helpen wij u uw ontevredenheid te vertalen in de juiste juridische termen, zodat u een goed verhaal hebt. En als u denkt de juridische hulp niet te kunnen betalen, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp. Op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand www.rvr.org kunt u zien of u aan de voorwaarden voldoet en ook ons kantoor kan u hierover informeren.